U bevindt zich hier: Home » Referenties » PM Komponenten

Referenties

"Door de professionele aanpak van Michiel wist PM snel van eilandautomatisering naar één centraal ERP-systeem te migreren"

Kees van der Zaal | Directeur Behuizingen PM Komponenten
PM Komponenten

Kees van der Zaal, directeur Behuizingen van PM Komponenten B.V. in Doetinchem (PM), heeft van 2000 t/m 2011 samengewerkt met Michiel.

Van eilandautomatisering naar een professioneel, centraal systeem

Kees: "We wilden destijds onze organisatie professionaliseren. Bovendien moesten we investeren in een nieuw ERP-systeem omdat het oude systeem de groei van PM in de weg stond. Dan moet je niet blijven aanmodderen met houtje touwtje-oplossingen om kosten te besparen. Daarom hebben we Michiel in dienst genomen. Met hem haalden we de kennis in huis die we nodig hadden voor deze professionalisering. Dat hij net zijn opleiding Bedrijfskunde had afgerond kwam uitermate goed van pas. Al gauw bleek dat hij bedrijfsprocessen snel doorziet en de vinger op de zere plek kan leggen."

"Michiel heeft allereerst het selectietraject voor een ERP-systeem binnen onze organisatie begeleid", vertelt Kees. "Hij heeft 4 leveranciers van mogelijke oplossingen naast elkaar gezet en uiteindelijk hebben we gezamenlijk gekozen voor MS Dynamics NAV (Navision). Daarmee lag er een goede basis om met ons bedrijf een flinke stap voorwaarts te kunnen maken. In de daaropvolgende jaren hebben we Navision verder geoptimaliseerd door functionaliteiten als e-Con (productconfigurator), CRM en EDI toe te voegen."

Ook internationaal succes

"Al snel werd de succesvolle implementatie van Navision in Doetinchem opgemerkt door de directie van Phoenix Mecano, ons moederbedrijf in Zwitserland. Dit was het begin van een centralisatieslag die geleid heeft tot de succesvolle uitrol van Navision in 15 andere landen. Michiel heeft deze kar getrokken."

"Nu even terug naar PM in Doetinchem", geeft Kees aan.
"Onze doelstellingen zijn zeker behaald. Michiel en het systeem hebben gebracht wat we wilden:
  • Verhoging van de efficiency: met hetzelfde aantal mensen wordt meer werk verzet.
    Voorwaarde hierbij was telkens dat medewerkers prettig en op een gebruikersvriendelijke manier kunnen werken.
  • Kostenbesparingen door de inzet van de juiste tools op de juiste plek.
  • Een betere interne en externe communicatie, zowel met klanten als met andere PM-vestigingen.
  • Een professioneel opgezette en beheerde IT-omgeving."

Glimlachend kijkt Kees terug op de tijd voordat Michiel bij PM Komponenten kwam werken. "Mag ik zomaar een paar voorbeelden geven?" Ja, graag!

Van papieren fax naar EDI

"In ons bedrijf werd wat afgeploeterd om alle papieren faxen te verwerken. Daar ging heel veel tijd inzitten. Nadat Michiel allereerst elektronisch faxen, en in een later stadium EDI had geïmplementeerd, draaide het als een zonnetje. Alleen al de omschakeling van faxverkeer naar EDI heeft ons zeer veel geld bespaard."

Complete calculatie en productievoorbereiding in e-Con

"Calculaties en offertes werden bij PM met een maatwerkpakket gemaakt. Een koppeling met de toenmalige ERP-oplossing Exact was er echter niet. Dit betekende veel dubbel werk en telkens verschillen in prijzen en specificaties. Een ongewenste situatie. Michiel heeft er met behulp van e-Con voor gezorgd dat het maken van een calculatie, het uitbrengen van de offerte en het maken van de productieorder in één sluitend proces kan worden uitgevoerd."

Samenwerking en persoonlijke kwaliteiten

Over Michiel zelf wil Kees ook nog wel wat kwijt.
"Michiel communiceert duidelijk. Hij is eerlijk en direct. Hij staat voor de dingen die hij doet en zegt. De doelen die hij stelt, wil hij ook bereiken. En daar gaat hij voor. Hij zet zich 120% in om projecten daadwerkelijk te laten slagen. Sinds Michiel bij PM is vertrokken, mis ik bovendien een fijne collega en goede sparringpartner."

Over PM Komponenten

PM Komponenten B.V. is een dochteronderneming van Phoenix Mecano AG, een bedrijf dat aan de Zwitserse beurs genoteerd staat.

PM Komponenten B.V. is een verkooporganisatie met een lokaal magazijn, een bewerkings- en een assemblagecentrum. PM kan zowel standaard producten als bewerkte producten snel aan afnemers leveren. De organisatie is opgedeeld in een tweetal business units: de unit Behuizingen en de unit Aandrijfsystemen.

De unit Behuizingen levert:
Rose: hoofdzakelijk elektrotechniek behuizingen t.b.v. industriële toepassingen
Bopla: hoofdzakelijk elektronica behuizingen t.b.v. industriële toepassingen
Kundisch: membraantoetsenborden

De unit Aandrijfsystemen levert:
Dewert, Okin: aandrijfmotoren voor o.a. bedden en stoelen, zowel voor de consument als voor professionele toepassingen (thuiszorg, ziekenhuizen)
RK Rose+Krieger: zuilen voor elektrisch verstelbare bureaus en tafels

Phoenix Mecano AG is een internationaal opererende organisatie met productie- en verkoopmaatschappijen in Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, India, Italië, Korea, China, Roemenië, Rusland, Zweden, Denemarken, Singapore, Spanje, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Nederland, Tunesië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde staten.
Copyright © Mhitz - Alle rechten voorbehouden  - Privacy Verklaring  - Cookie Verklaring